Top

MATKA ZIJDE

0,00


Matka zijde is een soepel vallende en grof geweven weefsel van wilde zijde. Matka zijde is gelijkmatiger geweven dan de stof wilde zijde, wel zijn beide stoffen gemaakt van wilde zijde. Het heeft de uitstraling van een grove linnen of hennepstof.

Eigenschappen: Stoffen van wilde zijde zijn warmte regulerend,  zorgen dus voor warmte tijdens de koudere dagen, en draagt lekker koel met de wat warmere dagen. Zijde is sterk en laat zich goed verven.

Leuk om te weten: Wilde zijde is een diervriendelijk product. De zijde van de cocons wordt pas gebruikt nadat de rups de cocon verlaten heeft, en is dus een rest product is. In tegen stelling tot de fijne en luxere zijden, waar de zijderups wordt gedood om te voorkomen dat de rups gaat ontpoppen en als vlinder de cocon wil verlaten. Verlaat de vlinder het cocon, breekt de zijde draad en is dan niet meer geschikt voor een mooie gladde zijde.  Helaas komt wilde zijde niet van de zijderups uit het wild zoals de naam doet suggereren, maar worden geteeld op vaak op grote boerderijen.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code